NewCastle

2010-12-20 @ 00:48:32

Hej!

Natten till lördag kom jag hem från min resa till NewCastle. Det var superkul! Ska slänga ihop ett inlägg om min vecka där, så ni får se alla mina roliga bilder!

Jag kändes verkligen att jag trivdes i England, så pass att jag känner att jag kommer flytta dit när "jag blir stor". NewCastle var såklart jättefint och idylliskt, de hade dock en dialekt så man inte förstod. Var som skånsk engelska, ungefär.

Jag hittade min älsklingsbutik Republic, det fanns så bra priser som 350:- för två skjortor, jag döälskade cheddarosten, folket och engelsktalandet är så vackert och vänligt, man kunde köpa två Ben & Jerry's för 40:- , alkoholen fanns inne på matbutiken, åldergränsen för att köpa alkohol är 16 (lite ungt, men hey, jag kan ju köpa! ), och det var superhärliga choklader och jag vill testa dem alla! Det kändes helt rätt liksom.

 

Mer om det senare. NewCastle resan var iaf kanonkul (och får 5 av 5 toasters robotar ;)


Rose Cottage

2010-12-13 @ 21:47:27


Titta vad fint vi bor, ser ut som stugan/huset i The Holiday stugan, och jag lovar de är lika mysigt innuti som det ser ut :)) Nu är det dock ingen snö kvar, vi har +5 grader här så det är ganska chill. Jag har shoppat en heeel del måste jag säga. Men jag har sagt till mig själv att jag hellre ska ska säga "Jag skulle köpt mindre" än tvärtom, som jag alltid brukar göra. Jag har uppfyllt det jag sa "jag kommer minst härifrån med minst 3 skjortor". Jag har asroligt här med Lollo och vill inte härifrån, så ni vet. Lollo längtar hem, tahahha

Ni borde checka in Cecis inlägg; tryck här för att få er ett skratt!


Hela-dagen-resa

2010-12-08 @ 23:37:28

Idag var jag vaken supertidigt för att fara till Lollo. Gick ganska så bra på Gideå flygplats, dock bara ett litet problem att de trodde att handbagaget inte var ett handbagage. Men det löste sig ganska snabbt. Resan gick bra till Stockholm, men sen att hitta där var inte det lättaste, speciellt när Öviks flyget hade blivit lite försenat. När jag skulle checka in gick det inte för att boardingen redan hade varit, jag var alltså "för seg". 
Fick prata med en som jobbade där och hon skulle fixa mig på nästa Köpenhamn flyg, men det skulle bli tajt emellan bytena där till NewCastle och det var sista flyget att jag kanske skulle måste sova över där. Dock var det bäst att chansa.

Fick vänta ca. 1 timme på Köpenhamnsflyg - som var försenat. Och fick vänta ca 40 minuter till på planet för att de hade tekniska problem. Då sa SAS att de hade bokat om de som skulle fortsätta vidare sen. Så vi skulle vi gå till transfer för att prata med dem. Fick vänta ca. 2 timmar på det, och vågade inte gå någonstans när jag hade hittat gaten fast det fanns hur mycket roliga affärer som helst. Och jag kan ju säga att jag tycker det var lättare att hitta i Köpenhamn än vad de var i Stockholm!!

Flyget till London (Heathrow) gick problemfritt, fast det trodde ju inte jag. Trodde jag var sen ändå , men det var en timmes skillnad så det var superlungt. Då tog jag en Starbuck coffe = Peppermint moccha.


Flyget till NewCastle var 15 min sent också. Men när jag äääntligen kom fram till NewCastle efter allt prat med transfer, letande och VÄNTAN så kom inte mitt bagage på rullbandet - fast det skulle komma automatiskt. Får hoppas att det fixar sig imorgon.

Otursdag idag. Egentligen skulle mitt flyg vara Övik - Stockholm  - Köpenhamn - NewCastle och framme 12.20 i engelsk tid. Men blev Övik - Stockholm - Köpenhamn - London - NewCastle och framme 19.30 engelsk tid. (20.30 i svensk tid). Är iaf med Lollo nu o vi ska mysa <3

(Btw, har dissat lite på sms för att det kostade både att ta emot och att skicka sms i Köpenhamn, sorry. Men nu kan ni skicka hur mycket som helst, dock att det kostar för mig att skicka tillbaka! :)


Nyfärgat hår!

2010-12-08 @ 00:13:45
Färgat håret idag hos Emma Norberg på Stylisterna i hörnett. Har även fotat idag med Julia och nu ska jag sova för ska till New Castle imorgon! Hörs!!


Vampyr!


3-rätters på strutsfarmen

2010-12-05 @ 22:45:29
Oh, herreje vad mätt jag är. Man blir verkligen gödd på Strutsfarmen och om ni inte varit där så far dit! Det ligger i Gerdal, Överhörnäs (Örnsköldsvik).

Min mormor skulle bjuda min familj på middag för att mamma fyller 44 år idag! (Grattis!)

 

Det som är speciellt med strutsfarmen är ju just det att allting är i strutstema, inredning och meny. De hade även vackra strutsar på "gården".

 

Denna ljuslykta är tex. gjord av ett strutsägg. Mycket vackert, de hade som en liten shop där man kunde köpa allt från damvippor av strutsfjädrar, örhängen av fjädrar till ljuslyktor och tavlor (m.m)

 

Vi hade valt att äta julmenyn som de hade. Så till förrätt var det Soyamarinerad struts med strutscrackers och honungsripplad sallad. Såsen som ligger på tallriken var superstark. Sedan var det även torkad vitlök som verkligen smakade vitlök, haha. (Lägg märke till strutsspåren på tallriken)

 

Till varmrätt var det Marinerad strutsfilé med stjärnanisdoftande chokladig sås och ingefärapotatisgratäng m.m. Jag tog dock lax som även det var supergott med västerbottensost. Det var även två olika sallader till. Vi alla var så ivriga att hugga in att jag förstörde den fina tallriken som de hade dekorerat från början. :|

Innan vi fick efterrätt blev vi serverad ett godisfat.

 

De hade även ett lotteri som gick till välgörande ändamål och betalningen var en kram. Jag hade sådan tur att jag vann en cellofanpåse med massa choklad, en bit av ett strutsägg och två strutsfjädrar.

Det var även en liknande cellofanpåse med choklad i som det stod välkommnande "Gunilla med sällskap" på! Påhittigt!

 

Sedan var det dags för kaffe och efterätt som var supergod! Det var Cremé Brûlle. Både en med vanilj och en med lakrits. Till fick man passionsfrukt, en supergod hallonsylt och smält choklad med en touch av lakrits!

 

Sammanfattande: Man kände sig välkommen och det var hemtrevligt eftersom det var lite litet och servitören pratade med oss mycket. Allt var supersupersuper gott, åk dit för en rejäl smakupplevelse!


http://ak.imgfarm.com/images/cursormania/files/8/4020.gif